Predlog novega Zakona o Slovenski javni agenciji od danes v javni obravnavi

Ministrstvo za kulturo, 20. junij ― Ministrstvo za kulturo je dalo v javno obravnavo predlog sprememb Zakona o Slovenski tiskovni agenciji (STA). Predlog sprememb Zakona o STA, ki je objavljen na portalu e-Demokracija, odpravlja glavne pomanjkljivosti veljavne zakonodaje in ureja status, dejavnost, delovanje in financiranje STA ter nadzor nad njenim poslovanjem. V javni obravnavi bo do vključno 22. julija.

Predlog novega Zakona o Slovenski tiskovni agenciji od danes v javni obravnavi

Ministrstvo za kulturo, 20. junij ― Ministrstvo za kulturo je dalo v javno obravnavo predlog novega Zakona o Slovenski tiskovni agenciji (STA). Predlog novega Zakona o STA, ki je objavljen na portalu e-Demokracija, odpravlja glavne pomanjkljivosti veljavne zakonodaje in ureja status, dejavnost, delovanje in financiranje STA ter nadzor nad njenim poslovanjem. V javni obravnavi bo do vključno 22. julija.

Imenovana nova sestava Nacionalnega sveta za kulturo

Ministrstvo za kulturo, 19. junij ― Državni zbor je imenoval novo sestavo Nacionalnega sveta za kulturo. Za predsednika sveta je imenoval Jurija Krpana, za člane pa Uroša Korenčana, Francija Krevha, Tanjo Petrič, Martina Srebotnjaka, Majdo Širca Ravnikar in dr. Kajo Širok. Imenovani so za obdobje petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja po poteku mandata. Predsednik in člani sveta bodo mandat nastopili 27. septembra 2024.

Korenite spremembe uredbe o samozaposlenih v kulturi

Asociacija, 19. junij ― Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije je v javno razpravo vložilo predlog Uredbe o dopolnitvah in spremembah uredbe o samozaposlenih v Kulturi. Predloge in komentarje je možno oddati do 15. julija, vaše vsebinske komentarje in pripombe pa sprejemamo tudi v Asociaciji na naš elektronski naslov info@asociacija.si. Uredba predvideva številne spremembe na področju ureditve samozaposlenih, med drugim … Preberi več o Korenite spremembe uredbe o samozaposlenih v kulturi

Bolnico Franjo obiskal direktor Urada Znaka evropske dediščine Vincent Curie

Ministrstvo za kulturo, 19. junij ― Med 10. in 12. junijem 2024 je bil v Sloveniji na delovnem obisku direktor Urada Znaka evropske dediščine Vincent Curie. Krovna organizacija območij in nosilcev Znaka evropske dediščine, ki združuje pomembne kraje za skupno evropsko zgodovino in kulturo, spodbuja priložnosti za mreženje, sodelovanje, ozaveščanje in prepoznavnost programa.

Bolnico Franja obiskal direktor Urada znaka evropske dediščine Vincent Curie

Ministrstvo za kulturo, 19. junij ― Med 10. in 12. junijem 2024 je bil v Sloveniji na delovnem obisku direktor Urada znaka evropske dediščine (angleško European Heritage Label Bureau) Vincent Curie. Krovna organizacija območij in nosilcev znaka evropske dediščine, ki združuje pomembne kraje za skupno evropsko zgodovino in kulturo, spodbuja priložnosti za mreženje, sodelovanje, ozaveščanje in prepoznavnost programa.

Bolnišnico Franjo obiskal direktor Urada Znaka evropske dediščine Vincent Curie

Ministrstvo za kulturo, 18. junij ― Med 10. in 12. junijem 2024 je bil v Sloveniji na delovnem obisku direktor Urada Znaka evropske dediščine Vincent Curie. Krovna organizacija območij in nosilcev Znaka evropske dediščine, ki združuje pomembne kraje za skupno evropsko zgodovino in kulturo, spodbuja priložnosti za mreženje, sodelovanje, ozaveščanje in prepoznavnost programa.
še novic